Jocul dragostei

Posted: Iulie 19, 2011 in Dau în sincron
Etichete:

Ştiu, sună cheesy, dar  nu cred că aţi înţeles despre ce e vorba. M-am alăturat unor prieteni într-un joc interesant, în cadrul căruia ocazional postăm toţi despre acelaşi lucru. Deci partea cu „jocul” nu face parte din tema serii, ci doar „dragostea”.

Oricum, azi vorbim despre dragoste.  Recunosc că am încercat să găsesc o definiţie, dacă nu unanim, măcar general acceptată a dragostei, demers în cadrul căruia am apelat la 67 minute la telefon cu o bună prietenă, google, wikipedia, manualul de psihologie de Paul Popescu-Neveanu şi chiar câteva ediţii (aleatoriu alese) din „Greatest Love Songs” vol. 1 -> 143. Nimeni şi nimic n-a reuşit să-mi elucideze misterul, aşa că am mutat centrul de interes în interiorul meu.

Eu cred că „dragoste” este atunci când cineva face parte din tine. Pe acest considerent: dragostea nu este măsurabilă (principiul femeii gravide sau nu, fără a putea fi „puţin” gravidă); nu trebuie declarată sau dovedită, existenţa sau înexistenţa ei fiind ea însăşi evidentă pentru ambele părţi; asigură funcţionarea optimă a ambelor părţi; lasă goluri imposibil de umplut atunci când dispare (decât poate cu diverse surogate, probabil cu o utilitate a lor, mai mare sau mai mică, însă totuşi nu ACEA parte care a dispărut).

Face vreun sens?

Comentarii
 1. pebicicleta spune:

  Face multe sensuri Radu! 8-10, dar 10 să fie pentru documentare şi mai ales pentru renunţarea la surse!

 2. Admin spune:

  10 sensuri? 😀

 3. pebicicleta spune:

  E primul 10 pe care îl iei? …. De îi dai 10 sensuri

 4. Codru Vrabie spune:

  e foarte bine cu centrul de interes in interior, Radu 🙂 ma mira doar c’ai pornit cu cercetarea in afara–noroc ca nu ti-a luat decat 67 de minute 🙂 altfel, chiar n’ar fi facut sens deloc 😉

  • Admin spune:

   Cercetarea in afara a fost pentru a ma lamuri eu despre ce vorbim totusi. Adica am vrut o definitie ca la carte (gen proxim+diferenta specifica) a dragostei, dar cand mi-am dat seama ca nu exista, si ca probabil vom vorbi cu totii aproximativ despre ce vrea fiecare, atunci mutarea centrului de interes a devenit un lucru natural.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s